5 punkter för ett lyckligt liv | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

5 punkter för ett lyckligt liv

IMG_7720

Jag har funderat rätt mycket på det här med lycka det senaste året, för alla vill vi ju vara lyckliga. Men vad är egentligen maximal lycka för mig?

Den största glädjedödaren när det kommer till lycka anser jag är stress, oavsett vilken typ av stress det gäller. När jag är stressad har jag extremt svårt för att leva här och nu och njuta av livet, för stressen gör sig påmind hela tiden på ett eller annat sätt. Så för mig är ett stressfritt liv = lycka. 

Men vad krävs då för att man ska slippa känna sig stressad? För mig krävs följande:

För det första – att vara nöjd med sin livssituation. Vantrivs man i sin relation, i sitt hem eller i sin umgängeskrets så är man garanterat stressad. Man måste verkligen känna att man lever sitt liv i linje med det som är viktigt för en i livet och att man är på rätt plats. Nu till exempel stressar det mig eftersom vi inte trivs här var vi bor, så därför är vi på god väg att ändra på det nu. “If it doesn’t make you smile, change it!”

För det andra – att trivas med sitt jobb. Jobbet fyller en väldigt stor del av ens liv, och trivs man inte med sitt jobb så tror jag att man omedvetet går och bär på en inre stress. När jag jobbade som sjuksköterska trivdes jag inte till 100% med mitt jobb, och det var troligtvis en stor anledning till att jag blev utmattningsdeprimerad. Nu har jag ett jobb jag verkligen älskar och brinner för, och därför känner jag mig inte heller längre stressad över min jobbsituation.

För det tredje – att älska sig själv. Om man inte trivs med sig själv måste man göra något åt saken, för annars kommer ens dåliga självbild att skapa en konstant inre stress som är extremt svår att bli av med. Jag hade en rätt dålig självbild förut, men bestämde mig för att göra allt för att utveckla mig själv och lära mig att älska och acceptera mig själv. Det tog tid, men det var det värt.

För det fjärde – att ta hand om sig själv. “Love yourself enough to live a healthy lifestyle”. Tyvärr är det väldigt många idag som värdesätter sin hälsa först den dagen de förlorar den. Sjukdomar och ohälsa är också något som skapar mycket stress och negativitet, så det är väldigt viktigt att vi verkligen tar hand om oss själva för att kunna leva ett så lyckligt och stressfritt liv som möjligt.

För det femte – att ha en god ekonomi. Pengar i sig skapar sällan långvarig lycka, men friheten som pengarna kan ge är lycka. I alla fall för mig. Främst friheten att inte behöva jobba lika mycket, utan istället få mer tid med vänner och familj. För i slutändan är det mitt mål i livet, att få spendera så många som möjligt av dygnets timmar med nära och kära. Helt utan stress.

Det är lycka för mig.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats