Att umgås med andra mammor | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

Att umgås med andra mammor

Något jag saknar från tiden när vi bodde i Finland är mammabarn-grupperna. Jag kommer ihåg när jag var gravid med Devin och varje vecka åkte in till stan och träffade ett gäng andra mammor och gravida. Den gruppen kallade vi “Ung Mamma” eftersom samtliga var relativt unga föräldrar (jag var 20). Jag minns hur mycket jag såg fram emot Ung mamma-träffarna, och jag kommer ihåg att jag hade varit på just en sån träff dagen innan Devin föddes. Jag rände alltså fortfarande omkring på stan 11 dagar efter BF, haha!

Förutom de unga mammorna hade jag även en annan mammabarn-grupp som jag umgicks med då och då. Det var alla vi som hade varit på föräldraförberedelsekurs tillsammans. Vi åkte hem till varandra och fikade och umgicks ca en gång i veckan. Supermysigt! Sen flyttade vi till Sverige och då ramlade ju tyvärr alla dessa träffar bort för oss. Om någon av er mammor läser detta så vill jag bara säga att jag och Devin saknar er!

Så ännu en sak jag ser väldigt mycket framemot ifall jag nu lyckas bli gravid så är att igen få tillhöra en mammabarn-grupp och bygga relationer med andra mammor. Det är så otroligt skönt att få prata av sig med andra i samma situation + att barnen får leka och träna på socialt umgänge.

Nu finns det ju tyvärr inga mammagrupper för oss med snart 6-åringar (vart for alla de åren?) men är det någon av er bloggläsare som har barn födda runt 2010 och är sugna på lite nytt sällskap så vet ni var vi finns.

Maj 2011 034 (2)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefin

    Vi saknar nog er också! <3 Var jätteroligt med alla träffar, både ung mamma och vanliga gruppen. Men i äldsta laget var du inte. Vi var nog bara några få som var yngre än dig 😉

Annons
stats