G R A V I D L I S T A N | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

G R A V I D L I S T A N

_DSC8635

Foto: Rebecka Hägert

När är bebisen beräknad? 

Den 29 augusti 2017, dvs om 18 dagar. Men har en känsla av att han kommer något senare än så.

Var graviditeten planerad?

Oh ja, in i minsta detalj. Efter 2 år av ofrivillig barnlöshet blev han till genom IVF.

När berättade du om graviditeten?

På julafton 2016, bara ett par dagar efter vi fått plus på stickan.

Hur många barn vill du ha? 

2-3 som det känns just nu.

Tätt ihop eller långt isär?

Det spelar ingen roll. Det blir ju drygt 6 respektive 7 år mellan Joline & Devin och deras lillebror, och det känns faktiskt som en riktigt behaglig åldersskillnad. Men visst vore det roligt med två barn relativt tätt också, men det får tiden utvisa helt enkelt. Vi tar inget förgivet.

Har du oroat dig mycket under graviditeten?

Med två missfall i bagaget var de första veckorna extremt jobbiga. Men det vände runt vecka 20, då vågade jag börja slappna av och tro på att det faktiskt skulle gå vägen.

Hur har graviditeten känts hittills?

Den har känts låååång. Har längtat efter babyn så fruktansvärt mycket ända sedan dag 1. Har även haft rätt mycket problem med foglossning och prematura sammandragningar, men det har lugnat ner sig lite nu på slutet.

Gillar du att vara gravid? 

Ja det gör jag verkligen även om det periodvis kan vara fruktansvärt påfrestande. Men bara tanken på att man bär på en liten växande människa gör det så himla värt det. Tycker dessutom att gravidmagar är något av det finaste som finns.

Vet ni vilket kön det blir? 

Vi är rätt säkra på att det är en liten kille eftersom barnmorskan som gjorde rutinultraljudet i vecka 20 var så pass övertygad. Skulle bli extremt förvånade om det visar sig vara en tjej.

Hur tänker du kring förlossningen?

Jag ser så otroligt mycket fram emot den! Även om det är galet smärtsamt så vet man ju att det är det sista steget innan man får träffa sitt barn – oslagbart! Kommer ta det som det kommer och inte planera så mycket i förväg.

Hur tänker du kring första bebistiden?

Lite samma sak där, jag tar det som det kommer. Har ju ingen aning om hur det kommer fungera med sömn, amning osv. Men jag är förberedd på att det kommer vara tufft första tiden. Känner mig dock så otroligt mycket lugnare och säkrare den här gången även om det var över 7 år sedan jag senast hade en spädis.

Har ni bestämt vad babyn ska heta?

Ja det har varit bestämt sedan flera år tillbaka faktiskt. Vi har ett pojknamn som vi båda fullkomligt älskar, och som ni alla säkert listat ut så börjar det på M. Mellannamnen bestämde vi för några månader sedan och de känns minst lika självklara.

IMG_5856

Snart är du här lilla vän ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats