Gravid vecka 25 - Ringde förlossningen | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

Gravid vecka 25 – Ringde förlossningen

Har inte blivit mycket uppdatering här på sistone, men det har sin lilla förklaring. Har inte mått särskilt bra de senaste veckorna nämligen. Det är som att alla jobbiga känslor som jag gått och burit omkring på de senaste åren kommer upp till ytan nu när jag äntligen har börjat kunna slappna av med allt. Och en hel hög med hemska gravidhormoner på det gör ju heller inte saken lättare. Så nu när jag har alla anledningar i världen till att vara överlycklig och njuta av varje sekund så är jag istället så himla nedstämd och försöker bara ta mig igenom en dag i taget.

Förra veckan var det dags för andra besöket hos barnmorskan, och hon remitterade mig direkt till en psykolog. I övrigt var allt bra med mig och bebis. SF-måttet var 24 cm och det lilla hjärtat tickade på fint med 140-150 slag/minut. Hb-värdet hade sjunkit en hel del, så från och med nu blir det att knapra järntabletter för att undvika att värdet sjunker ytterligare. Angående mina stundvis onda sammandragningar trodde hon att det kan bero på att min kropp är stressad. Sammandragningar är ju annars väldigt vanliga och helt ofarliga så länge de inte gör ont, men jag har ju av båda varianterna.

Ringde faktiskt in till förlossningen för en timme sen och rådfrågade en barnmorska eftersom jag haft regelbundna och onda sammandragningar ända sedan 11-tiden i förmiddags när jag var ute med hunden. Det jag reagerade på var att de inte avtog efter promenaden utan fortsatte även i vila, så därför ville jag kolla upp det. “Ta en alvedon och återkom om vattnet går eller du får mer ont” fick jag som svar. Muntert värre…. Blir väl att ligga och vila resten av dagen nu då och hoppas att sammandragningarna lugnar ner sig.

IMG_6589

Magen i vecka 25 👆

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stina

  Inte alls konstigt att allt du burit på kommer upp till ytan <3 Det måste det ju få göra någon gång och det är kanske bra att det sker nu innan lille bebisen kommer, även om det är jobbigt? Lycka till med allt! Kramar

 2. Andrea/Dea

  Skrivar på dialekt nu.. Tag a lognt! Sjukskriv de fast! Vi je allt för “dukti” å ska ga an in i de sista, men ti vilken nytta? Me facit i handen sku ja no ha borda sjukskriva me mytjy tidigan me Neo i magan… Hadd sammandragningan från v21

  1. Mia

   Va fin du e Carro!!

   Inför min graviditet såg framför mig att det skulle vara mysigt och härligt, men när verkligheten kom emot var det inte så. Visst var jag glad över att vara gravid, men det var inte riktit så som jag hade föreställt sig, jag var besviken.
   Jag trodde att alla gravida hade ett smile till öronen och klappade sig på magen. Varför gör inte jag det?!

   Oavsätt hur mycket man har kämpat och längtat över att bli gravid så får man känna sig nere och ledsen, för det är jobbigt och tungt att vara gravid. Snart har ni gossen med er!

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx

stats