Gravid vecka 36 - slutspurten | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

Gravid vecka 36 – slutspurten

Nu är vi inne i vecka 36 av 40. Helt otroligt att vi kanske har en nyfödd här hemma om sisådär 30 dagar! Ändå känns det sååå långt borta fortfarande.

Igår var jag till barnmorskan och allt verkade bra med lillen. SF-måttet var 32 cm och han låg med huvudet neråt precis som jag hade trott och hoppats. Han är startklar med andra ord. Mitt blodtryck var lågt och bra som vanligt och vikten har nu ökat med ca 10 kg sedan inskrivningen.

Nu börjar dock mina krafter tryta på allvar. Orkar inte mycket alls om dagarna längre och det får man väl bara ta och acceptera. Jag försöker dock hålla igång så gott jag kan på förmiddagarna eftersom jag vet att tröttheten slår till med full kraft på eftermiddagen och då är det kört. Devin har fortfarande sommarlov och är hemma, så idag spenderade vi några timmar i hans favoritlekpark inne i stan och det var han mer än nöjd med som tur var, för när vi kom hem på eftermiddagen var mina batterier som vanligt totalt slutkörda.

Tröttheten beror nog mycket på att jag sover så uselt om nätterna och att jag har så mycket värk. Förutom ryggvärken så ligger lillkillen och trycker något fruktansvärt mot mina revben vilket framkallar en konstant ilande smärta. Och till på köpet så har jag börjat få kraftiga förvärkar nu också. Jag som så glatt informerade barnmorskan igår att sammandragningarna äntligen lugnat ner sig lite nu. Hah, trodde jag! Idag har de i princip avlöst varandra tillsammans med en jävlig molvärk. Såå att… jag önskar innerligt att de här sista veckorna kommer gå fort nu, och vill han komma några dagar tidigare så är han varmt välkommen!

Någon som vågar sig på en gissning när lilla M kommer födas? 😍 Han är beräknad till den 29 augusti. Devin föddes 11 dagar efter BF.

IMG_0552 kopia

Mycket kan hända på 25 veckor ♡

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

Annons
stats