Gravid vecka 37 | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

Gravid vecka 37

IMG_0553

25 dagar kvar till BF och från och med kommande onsdag räknas graviditeten som fullgången, wohoo! Min största utmaning just nu är att sysselsätta mig så jag inte går och tänker på att föda barn dygnet runt. Är verkligen så fruktansvärt otålig och klar med den här graviditeten nu! Vill träffa vår lille son och påbörja livet som tvåbarnsmamma. Helst igår. Hoppas innerligt att han kommer senast 29 augusti när han är beräknad, annars kommer jag minst sagt börja klättra på väggarna.

Läget just nu då? Förutom den extrema längtan och otåligheten så mår jag faktiskt rätt bra. Ryggvärken dras jag förstås med fortfarande, men det är ju ingen nyhet direkt. Problemet är bara det att enda gången ryggen inte värker sönder är när jag står eller går. Sitta längre stunder är helt uteslutet, och ligger jag så domnar kroppen bort om jag inte vänder mig typ varannan minut (blir inte mycket till nattsömn med andra ord). För att hålla ryggen och mina stackars ihjälklämda revben nöjda är det alltså bäst att vara i upprätt ställning. MEN, så fort jag ställer mig upp får jag istället dras med det extrema trycket ner mot bäckenbotten, och rör jag mig får jag nästan vika mig dubbelt med jämna mellanrum på grund av ilningarna som jag antar beror på att babyns huvud trycker mot nerverna i bäckenbotten. Det känns som elstötar i underlivet och de blir starkare för varje dag som går. Och sen är det ju de där förvärkarna också…

Vecka 37 är alltså ingen dans på mjuka rosor direkt men det spelar faktiskt ingen roll längre känner jag. Det är så pass kort tid kvar nu att jag inte kunde bry mig mindre. Hade jag mått precis som vanligt hade det ju känts som att det aldrig skulle bli dags, men nu känner jag ju iallafall att kroppen förbereder sig för fullt och det är ju ett steg i rätt riktning. Varje gång jag får en förvärk pirrar det till i magen, och jag hoppas bara att den ska efterföljas av flera starkare värkar. Men än så länge är det nog tyvärr bara önsketänkande.

IMG_0729

En liten rolig grej som vi lagt märke till de senaste dagarna är att vår hund Dexter troligtvis känner på sig att något ät påväg att hända. Igår lämnade han inte min sida på hela kvällen (se bild nedan), och han har full koll på mig konstant. Han brukar oftast vara husses kille och vilja ligga i hans knä om kvällarna, men nu är det bara jag som gäller. Så mysigt att se att även han verkar förbereda sig på att bli storebror. Har en känsla av att han kommer bli extremt beskyddande över lilla M.

IMG_0731

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats