Gravid vecka 38 - Otålig är bara förnamnet | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

Gravid vecka 38 – Otålig är bara förnamnet

19 dagar kvar till BF idag. Det skulle verkligen kännas som ingenting om det inte vore för att jag nästan är säker på att det kommer gå betydligt fler dagar än så innan lilla M behagar komma ut i stora vida världen. I värsta fall kan det ju vara 33 dagar kvar, och DET känns som en evighet så här på slutet.

Igår var jag iallafall till barnmorskan igen, och allt verkade vara i sin ordning. Huvudet var fortfarande aningen ruckbart men inte långt ifrån fixerat. Vi pratade lite om förlossningen och hon skrev ner några viktiga punkter som förlossningspersonalen får ta del av när vi kommer in. Bland annat att jag önskar bad, lustgas och epidural som smärtlindring och att jag gärna vill få mycket stöd och pepp med amningen på BB. Blodtrycket var helt normalt och livmoderns höjd hade ökat med 2 cm de senaste två veckorna och ligger nu på 34 cm, samma som jag hade i vecka 41 när jag väntade Devin. Så magen är något större denna gång trots att jag ständigt får höra hur liten mage jag har. Ska bli spännande att se hur stor M är när han föds. Jag har gissat att han kommer vara mindre än D som var 52 cm lång och vägde 3855 gram, men man vet ju aldrig.

Angående mitt mående just nu så är det väldigt upp och ner. Ena stunden kan jag känna mig så galet stark och pigg, för att i nästa bli helt tömd på energi och få ont i alla kroppsdelar. Natten till idag var nog den värsta hittills under graviditeten. Var tvungen att gå upp för att kissa minst fem gånger och kunde bara inte sova trots att jag var dödstrött. Antar att det är kroppens sätt att förbereda en på allt nattvakande framöver, men hade jag fått välja hade jag ju gärna sovit hela nätter så länge man kan, Att ta en tupplur mitt på dagen funkar inte heller, för då ligger jag klarvaken på natten istället.

Har intalat mig själv hela graviditeten att jag INTE kommer köra med en massa huskurer på slutet för att försöka få igång förlossningen, men nu är jag likväl nere i det träsket. Det här med att bara gå och vänta är inte alls min grej, så hellre tar jag till små knep om dagarna trots att jag innerst inne vet att de knappast hjälper ett skvatt. Barnet kommer ändå när det är redo, oavsett hur mycket ananas jag äter och hur många trappor jag travar upp och nerför.

Men trots det svider munnen just nu av all ananas jag tryckt i mig (åt en hel till frukost) och min stortå är överansträngd av allt promenerande. Så ja, jag är lite desperat får jag väl erkänna, men allt det här får mig faktiskt att bli lugnare då det känns som att jag eventuellt hjälper kroppen på traven iallafall liiitelitegrann. Plus att jag håller mig sysselsatt och därmed inte blir lika frustrerad på att dagarna går så långsamt. Alla som varit gravida vet ju hur obeskrivligt mycket man längtar efter att få träffa sitt barn nu på slutet. I tankarna ligger man liksom redan på BB och myser med den lilla. Så jag tänker inte dumförklara mig själv utan lugnt fortsätta med mina små trix så länge de får mig att må bra. Promenera måste jag ju ändå göra eftersom vi har hund, och färsk ananas är något av det godaste jag vet, trots att munnen tar lite stryk. Vilar gör jag också så mycket jag kan, och det är faktiskt det knep jag tror fungerar bäst om jag ska vara ärlig. Det kan ju liksom inte bara vara en slump att de flesta förlossningar startar på natten när man är som mest avslappnad.

IMG_0805

Här har ni min “lilla” mage i vecka 38 (37+1) 👆

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emelie

  Jag har bf imorgon och förstår precis hur du känner! Den sista tiden är så himla seg!! Man gör ju inget annat än att vänta på att det ska dra igång… Min trea som ligger i magen nu. Första kom 12 dagar innan medan den andra kom 2 dagar efter bf. Ska bli kul att se när denna bebis tycker att den är klar! Jag hoppas att det är väldigt snart iallafall! Varannan dag depression för mig just nu haha! Ena dagen pepp på att det är nära andra dagen känns det som att det aldrig kommer ske…. Men snart, snart, snart är våra bebisar på utsidan! Kraaaaam

  1. Caroline
   Caroline

   Åååh så nära!! Det värsta är ju att man inte vet när det kommer sätta igång, det är så himla frustrerande! Tycker det kunde va BF+/- 2 dagar istället för +/- 2 veckor haha! Stort lycka till när det är dags! 😍 Kram!

 2. Anna

  Så var jag med, vecka 37+0 var jag tokig några dagar 😂 Sen släppte det och jag såg till att ha annat att tänka på 🙂 bestämde mig för att boka in saker varje dag så jag slapp gå hemma och bara känna efter å vänta. 12 timmar innan värkarna sen satte igång körde jag hinderbana med barnen, Nova filmade å det ser sjukt kul ut 😅🙈
  Hoppade över å kröp under 🙂
  Å jag å barnen dansade varje dag, vi drog på despacito och gungade höfter 😉 sen kom han!

  1. Caroline
   Caroline

   Jag jobbar verkligen stenhårt på att försöka fokusera på något annat och planera in så mycket som möjligt på dagarna, men det är inte lätt alltså! 😀 Hinderbana säger du… Kanske vore nåt hehe 😉

 3. Jennie

  Jag vilade igång min senaste förlossning faktiskt 🙂 skönt så. Gick en dag över tiden. Men med en nästan 3-åring hemma va e ju int myki vila på dagarna heller så var nog nästan tvungen att vila kvällstid. Fin mage har du, hoppas han e redo att komma snart!! .:):)

Annons
stats