Gravid vecka 39 - Spänningen stiger! | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

Gravid vecka 39 – Spänningen stiger!

Nu är det inte långt kvar hörni och vi är såååå redo! Har varit rätt frustrerad den senaste veckan och försökt få ut honom med diverse husmorsknep, men idag vaknade jag istället upp med en lugn känsla av att han kommer komma riktigt snart. Känner bara för att ladda upp med mycket mat och vila nu tills det är dags. Det var som att allt vände när min gravidapp slog om till vecka 39. För nu kan han ju faktiskt komma precis när som helst.

Här kommer en liten sammanfattning av veckan som gått:

 • För några dagar sedan trodde jag att det antingen var dags eller att jag hade fått magsjuka. En morgon när jag vaknade mådde jag lika illa som jag gjorde kring vecka 9. Men dagen efter var allt som vanligt igen, så antar att jag bara hade ätit något olämpligt.
 • Har försökt aktivera mig så mycket jag kunnat både för att få tiden att gå snabbare och för att ta ut det sista av Devins sommarlov. Vi har hängt i lekparker, åkt på utflykter, käkat på restaurang,, släppt ut ålar i forsen, tvättat fönster, städat, fikat…. ja det mesta kan man väl säga. Idag blir det dock en lugn hemmadag eftersom det regnar, och imorgon är det skolstart. Kan inte fatta att min lillkille redan börjar första klass!
 • Sover fruktansvärt dåligt. Enda sättet jag kan ligga någorlunda bekvämt är på sidan, och då vaknar jag ändå oftast efter en stund av att det gör ont i magen. Ligger jag på rygg håller halsbrännan på att ta livet av mig efter en halv minut + att jag blir yr och illamående. Kommer kännas som världens lyx att kunna sova på rygg igen. Och MAGE – hallelujah!
 • Har knappt känt av några tecken på att förlossningen närmar sig. De där förvärkarna som alla pratar om, vad är det? Det enda jag känt av är lite molande värk i mage och rygg vid enstaka tillfällen. Någon slempropp har jag heller inte sett skymten av… Sammandragningar har jag däremot mest hela tiden, men inga som gör direkt ont.
 • Lilla M har varit väldigt aktiv de senaste dagarna. Han har alltid varit mer eller mindre aktiv i magen men nu har det varit extremt! Det har verkligen känts som att han försökt trycka sig ut med all kraft. Liksom tagit sats med fötterna mot mina revben och borrat huvudet så långt ner det bara går. Den smärtan är INTE att leka med kan jag lova, och den har hållit mig vaken största delen av natten.
 • Devin är nog den av oss som är mest otålig. Varje dag sitter han med ansiktet fastklistrat mot magen och försöker övertala lillebror att komma ut. “Snäääälla M, kom uuuuut nuuuu! Jag vill leka och mysa med dig! Jag ska lära dig allt jag kan. Snäääääälla jag älskar dig!”. Och varje kväll vid nattningen säger han att han hoppas han kommer under natten och att jag måste väcka honom “PÅ DREKTEN!” om något börjar hända. ♡

PicMonkey Image-10

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Zandra

  Så underbart!! Den känslan innan den lilla kommer till världen är inte och leka med 😍 Hade inga tecken, ingen slempropp utan precis som du “vanliga” sammandragningar. Tills jag vaknade en dag och så var det inte så lite längre 😍 v.39+1 tittade min tjej ut. Hoppas allt går bra när det är dags ♥️

  1. Caroline
   Caroline

   Jasså var det så för dig med? Då kanske förlossningen inte är så långt borta trots allt 🙂 Men helst skulle man ju vilja ha klara och tydliga tecken när det närmar sig, kontrollfreak som man är hehe 😉
   Tusen tack! ❤️

 2. Mummu till mybabydolls.se

  Oooh,,varje morgon läser jag ditt blogg och undrar om de har hänt någonting, men nu är de ändå så nära, så varje morgon är så spännande! Säger bara ,lycka till, snart händer det nått underbart!👍💞👊👏💪

Annons
stats