Gravid vecka 6 | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

Gravid vecka 6

Hej finisar, här kommer en liten lägesrapport:

 • Igår ringde jag RMC och meddelade att vi plussat, så den 18:e får vi komma på ultraljud. Längtar ihjäl mig!! ♡
 • Tog även ett test igår morse och veckoindikatorn visade nu 3+ istället för 2-3, vilket tyder på att hormonerna ökar. Yes!!
 • Hade en liten blödning igår igen och direkt slog oron till med full kraft igen. När ska man kunna slappna av?
 • Har börjat känna av extrem trötthet, speciellt på eftermiddagarna. Sover gärna mellan 15-16 för att orka vara uppe till åtminstone 21.30 om kvällarna.
 • Försöker träna varannan dag för att hålla humöret lite stabilare. Är extremt lättirriterad just nu och känner mig ibland riktigt nedstämd. För att i följande ögonblick sprudla av glädje och harmoni. Humörsvängningar var det ja…
 • Har svårt att hålla mig till en hälsosam kost eftersom jag blir illamående om jag inte får äta det jag är sugen på för stunden. Frukt och knäckemackor med Kalles kaviar är något jag skulle kunna leva på just nu.
 • Har tappat smaken för kaffe till viss del. Föredrog faktiskt en kopp te imorse, vilket jag aldrig trodde skulle hända.
 • Jag har börjat kalla lillisen i magen för “Pyret”. Det känns så rätt för just den här lilla. Devin hette “Liten” i magen och förra graviditeten som slutade i MF kallade jag “Knyttet”.

Jag kommer att göra en liknande lägesrapport för varje vecka så ni får följa med i utveckligen litegrann tänkte jag. Kommer även vara guld värt för mig att i framtiden kunna gå tillbaka i arkivet och se hur jag mådde en viss vecka under graviditeten. Det är ju sånt man annars tyvärr glömmer ganska fort.

IMG_5350

Lilla Pyret vecka 6 (5+4)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Ååh vad härligt att läsa att testet visar ökning! 🙂 har själv erfarenhet av missfall och då jag fick så tidigt som i slutet på vecka 5 så fick jag det bekräftat med hemmatest med veckoindikator redan dagen efter första blödningen kom så hoppas det kan lätta lite på din oro 🙂

 2. Nicoline Björklund

  Jag var också JÄTTEsugen på knäckebröd med kalles kaviar på i början av min graviditet! Haha 😀 äter det aldrig annars! Här är hon nu, frisk och kry efter min överkonsumtion av kalles kaviar 😉 kanske ett gott tecken detdär med kalles 😉 så glad för er skull, hängt med länge i bloggen!

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx

stats