Prylar till Pyret | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

Prylar till Pyret

Har börjat fundera lite på vad vi behöver införskaffa innan augusti. Det är ju en hel del som behövs inför den lilla nya människans ankomst och helst vill man ju inte köpa allt sista månaden utan sprida ut det lite nu under våren och sommaren.

Vagnen har vi ju redan, men det är typ allt. Så det saknas en hel del kan man ju konstatera. Babyskydd, badbalja och säng för att nämna några exempel. Men förutom det finns det ju även en massa annat som säkert också kan vara väldigt bra att ha, såsom en bekväm amningskudde, babynest, bärsjal och liknande. Listan kan göras lång! Men vad är nödvändigt, egentligen? Vi vill ju inte köpa en massa i onödan, men heller inte missa något som kan underlätta mycket den första tiden med lilla M. Svårt det där, men sååå roligt att sitta och fundera och planera, nu när det faktiskt äntligen är aktuellt och inte bara önsketänkande.

Vad är de bästa respektive onödigaste inköpen ni gjort till era småttingar? 

PicMonkey Collage-3

Samtliga bilder i kollaget är från Jollyroom’s hemsida.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

 1. Liv Ringström

  Åh det där med grejer till bebis är jättesvårt tycker jag. Jag är en sån där som vägrar lägga en massa pengar och speciellt när det gäller grejer som används i max en månad! Denna gången lånade jag mycket av min bror å hans fru dom dom fått barn ett år innan mig vilket var bra för nu har dom fått en till ett år efter min så då har jag bara skickat tillbaka.

  En vagn hade jag , en säng köpte jag begagnat. jag hade velat ha den från ikea som man kan ta bort en sida på när barnet blir större så det blir som en vanlig liten säng för då slipper man ha t ex växa säng och sådär.

  HUR SOM haha, jag lånade ett babynest och det var jättebra dom första månaderna då bebis kunde ligga i den när jag kanske pyssla med dom större syskonen eller om vi låg i soffan allihop så fick hon ligga i den, dock gick det inte allt för länge för att dom växer ur den fort och hon var så rörlig av sig så hon kunde smita ur den. Bärsele lånade jag också, det fick jag användning av för att jag åkte buss med min andra dotter till skolan och vi sällan fick plats med vagnen. Babysitter har vi aldrig använt,

  Som jag tidigare skrev, finns möjligheten att låna grejer så gör det! För det är en massa pengar för grejer som kanske inte blir använda så mycket som man hoppas på.

 2. Anna

  Har varken haft babynest eller amningskudde, men snurrade ihop ett täcke så att det blev som ett babynest när man såg hur babyn ville sova…
  Bästa köp är ju enligt mig vagnen 🙂 Den skulle jag aldrig klara mig utan. och vi hade lyckan att föräldrarna sparat en vagga och spjälsäng så de behövde vi inte köpa. Och jag hade även en manuell bröstpump så användes för att lätta på trycket.
  Här var vi lite dumma och köpte så lite som möjligt innan ankomst, i och med att vi inte ville veta om det var en pojke eller flicka så blev det inte köpt några kläder heller.. Men efter födseln så fick vi en massa presenter och kläder 🙂 Men vagnen och babyskydd blev köpta.

 3. Pernilla

  Babynest använde vi jätte länge, hon somnade så bra där. 😊 sittern också. Men amningsdynan kunde jag inte använda.

 4. Linda

  Jag köpte ett dyrt babynest å det använde vi i slutändan just inget alls. Samma med en bärsjal, blev heller inte använd. Bästa jag hade var en amningskudde som jag hade sytt själv efter mönster jag hittade online. Användes som amningskudde men mer för att lägga bebisen i i soffan tex. Vår nu 1åriga dotter använder den fortfarande att ligga i på soffan 🙂 Åh just ja, en gungande babysitter eller vad det heter. Funkar inte för alla men vår dotter fann det väldigt rogivande att ligga däri. Jag tror det är omöjligt att köpa “rätt” saker, alla barn är så individuella. Blir helt enkelt att vissa saker köps i onödan, därför rekommenderar jag verkligen blocket typ. 🙂

 5. Linda

  Jag köpte ett dyrt babynest å det använde vi i slutändan just inget alls. Samma med en bärsjal, blev heller inte använd. Bästa jag hade var en amningskudde som jag hade sytt själv efter mönster jag hittade online. Användes som amningskudde men mer för att lägga bebisen i i soffan tex. Vår nu 1åriga dotter använder den fortfarande att ligga i på soffan 🙂

 6. Tessie

  Vi köpte allt vi kunde komma på inför att vår dotter skulle komma. Snacka om att “gå på” allt som man “bara måste ha”. Vi köpte både en spjälsäng (till hennes rum) och en side-crib som vi fäst vid sängen. Den sistnämnda som vi trodde skulle vara det viktigaste köpet av dem alla har hon endast använt ett fåtal gånger och aldrig en hel natt. Hon har sovit i ett babynest (DET var nog det viktigaste vi skaffade oss – men det fick vi sytt av hennes farmor) i vår säng sedan hon kom. Spjälsängen i hennes rum har hon börjat få sova i nu (hon är 5 månader), för innan dess har hon inte alls velat ligga själv på natten utan nära oss hela tiden.

  Ett annat “onödigt” köp var en amningskudde. Det går alldeles utmärkt med en vanlig prydnadskudde om ens det. Man hittar bra och bekväma ställningar ganska fort ändå 🙂 Stort lycka till!

 7. Johanna

  De två bästa saker vi har som underlättat då jag är hemma med dottern som är två månader är babysittern och bärsjalen. Hon trivs i sittern vilket är super då jag behöver två händer för att göra lunch till exempel och sjalen är ett säkert kort då hon ska sova om inget annat hjälper. Onödigast var amningskudden som inte passade mig och bara kändes besvälig men kanske jag använde den fel,

  Ett tips om man vill testa att ha en vagga men inte vill lägga ut massa pengar med tanke på hur kort tid babyn kan sova där är att fixa en egen. Vi köpte en stor och stadig korg på loppis, två krokar och ett stadigt rep och så hängde vi upp korgen i taket. Nu sover hon där i babynestet.

 8. K

  Med två barn nära varann 1år 8mån emellan, var det viktigaste och mest använda trikosjal och sen Manduca. Sitter har inte nån av barnen tyckt om, de vill ju vara nära. 😊 Tuttflaskor hade jag köpt till första men de har vi helt skippat. Amningen fungerade så bra med båda och vi kunde övergå från amning till pipmugg och glas.😁 Bröstpump användes endast då jag började få mjölkstockning nån gång.

 9. Sandra

  Vår bedsidecrib är vi oerhört nöjda men och den har han sovit i sen vi kom hem. Och hans nest som han har i criben 😊

  Gällande amningskudde köpte jag en värdelös på gekås så den har aldrig använts :/

  Sen älskar han både sitt gym & sitter 👍🏻

 10. Sandra

  Vår bedsidecrib är vi oerhört nöjda men och den har han sovit i sen vi kom hem. Och hans nest som han har i criben 😊

  Gällande amningskudde köpte jag en värdelös på gekås så den har aldrig använts :/

 11. Tina

  Det allra bästa jag köpte var en babysitter som vibrerade. Den var fantastisk när min lilla hade ont i magen. Onödigt var vaggan för den tyckte han aldrig om. Samt alla miljoner strumpor som växtes ur innan dom hann användas ☺

 12. Jennie

  Jag köpte en Rätt start amningsdyna förra gången, men den va (tydligen) alldeles för stor för mej, passar kanske en lite större kvinna bättre då den gick nästan ett varv runt min kropp. Då jag satt i soffan med dynan i famnen tog ryggstödet på soffan emot o bebis lämna i princip att ligg mellan mej o magen. Fick testa en Doomoo softy en gång hos en kompis och bestämde mej att “med nästan barn”.. 😉 Så nu är en sån införskaffad. Den e så mkt mindre o härligare material som formas. Jätte skön att sova på t.om. för mej 😉 Så tänk på storlek o material på amningsdyna om du tänker skaffa en sån!

  1. Caroline
   Caroline

   Tack för tipset! Jag hade också en alldeles för stor amningskudde förra gången, så den blev typ aldrig använd.
   Har faktiskt kikat på Doomoo’s kuddar och läst att de är väldigt bekväma och omtyckta 🙂

 13. Malin

  Babyneste och en Babybjörn balance sitter. Har klarat mig utan amningskudde, kört med vanliga soffkuddar. Sen en manuell bröstpump och en näsfrida (och koksaltdroppar) har räddat många förkylningsnätter här.

  1. Caroline
   Caroline

   Ja babynest verkar vara en riktigt bra investering, så det finns med på inköpslistan 🙂 Amningskudden är jag lite osäker med. Den jag hade hemma med Devin var inte alls bra. Alldeles för hård och svår att forma, men på BB fick jag låna en som var ljuuuuvligt bekväm och underlättade massor. Så det gäller att hitta rätt modell isf 🙂 Hade en manuell bröstpump förra gången som tyvärr inte fungerade alls utan bara gjorde mig frustrerad, så köper jag en nu så blir det en elektrisk tror jag.

 14. Sofia

  En säng där man kan ta bort ena sidan helt så att man kan lägga fast den i dubbelsängen var mitt största krav. På så vis underlättas nattamningen men lillen sover ändå i sin egen säng. Vi har det så fortfarande och det känns jättebra! Så lätt att leta napp på natten och bara sträcka ut en hand på natten och trösta. Som samsovning med en sidovagn. Vi köpte sängen från Ikea, minns inte vad den heter, men den är rätt basic.

  Annars var babynest super! Ett par vi känner gjorde en super smart grej! De köpte en stor korg på loppis (rektangulär, i storlek som en vagga), knöt starkt rep runtom och hängde upp i två krokar i taket. Jag önskar att jag kommit på det för ett år sedan och fixat en sån i vardagsrummet. Så bra att kunna lägga ner bebisen där i skydd från storebrors vilda lekar

Annons
stats