Två femåringar i familjen | Den Svenska Drömmen

Den Svenska Drömmen

Annons

Två femåringar i familjen

Påskhelgen är i full gång och vi är hemma och njuter av ledigheten. Igår fyllde Joline 5 år, så nu har vi inte bara en utan två 5-åringar i huset. Idag bakade jag hennes födelsedagstårta som vi ska äta imorgon på kalaset. Testade att täcka tårtan med sockerpasta istället för marsipan den här gången, och det var faktiskt mycket smidigare. Resultatet blev lite ojämnt på vissa ställen, men det berodde endast på att jag hade spacklat på smörkrämen för slarvigt. I övrigt blev det en riktigt gullig (och förhoppningsvis god) skapelse, och Joline älskade den verkligen vilket var huvudsaken.

dd

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline
   Caroline

   Tack 🙂 Den blev riktigt god. Men sockerpastan var ju inte särskilt god måste jag erkänna. Dock är ju den mer för utseendets skull 😉
   Är inte så mycket att dela med sig av. Använde färdiga tårtbottnar och fyllde med det jag tycker är gott (banan, vaniljkräm, jordgubbar, grädde). Sen spacklade jag tårtan med smörkräm och täckte med sockerpasta. Klart! 🙂

 1. Diana

  Men oj vad duktig du är! Har du gjort den själv? Alltså jag måste prova men vette fasen om jag kan, den enda tårtan jag kan göra själv är den som man köper tårtbotten till som är från Ica typ. Vispar grädde och som man har emellan och på, thats it med lite frukt och bär emellan såklart och sånt. 😀

  1. Caroline
   Caroline

   Tack! Jo jag gjorde den själv. Jag använde också färdig tårtbotten från Ica 😉 Tog två förpackningar och skar ut en mindre cirkel i den ena. Sen fyllde jag dem med vaniljkräm, bär, grädde och mosad banan och spacklade med smörkräm innan jag la på sockerpastan. Det rä inte så svårt faktiskt. 🙂 Googla på “göra tårta med sockerpasta” så finns det många guider som beskriver hur man gör steg för steg. Lycka till!

Annons
stats